Νήματα Προσώπου και Σώματος Το ελάχιστα επεμβατικό lifting είναι πλέον γεγονός!

Νήματα: Μια νέα εποχή στις ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές παρεμβάσεις

Έχετε μικρή χαλάρωση και δεν χρειάζεστε ένα χειρουργικό face lift; Αναζητάτε μια ελάχιστα επεμβατική λύση, δηλαδή ένα αναίμακτο λίφτινγκ που θα γυρίσει το ρολόι μερικά χρόνια πίσω χωρίς να ξαπλώσετε στο χειρουργικό κρεβάτι; Η τελευταία λέξη στην Ιατρική Αισθητική λαιμού και προσώπου ονομάζεται PDO threads. Πρόκειται για νήματα λίφτινγκ που συσφίγγουν ή ανασηκώνουν το δέρμα χωρίς ο γιατρός να κάνει τομές με νυστέρι, να τραυματίσει τους ιστούς και να ταλαιπωρηθείτε. Με τα νήματα PDO δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε γενική νάρκωση ενώ δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Τα νήματα αποτελούν ό,τι πιο καινούριο στις αισθητικές επεμβάσεις και χρησιμοποιούνται με άψογα αποτελέσματα ήδη σε μεγάλες κλινικές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Το πλεονέκτημά του λίφτινγκ με νήματα (αναίμακτο λίφτινγκ) είναι: νεανικό πρόσωπο χωρίς χαλάρωση, πόνο και τομές αλλά και ανανέωση δέρματος που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εισαγωγή

Απεικόνιση διαδικασίας γήρανσης του δέρματοςΟι αλλαγές εκείνες στον σκελετό, τους μύες, τον συνδετικό ιστό, τον λιπώδη ιστό και το δέρμα του προσώπου οι οποίες οφείλονται στο γήρας, εκδηλώνονται ανέκαθεν μέσω της ίδιας διαδικασίας. Η χαλάρωση και η ατονία των μαλακών ιστών οδηγούν σε πτώση του μεσόφρυου και του ιστού γύρω από την σιαγόνα, σε προεξοχές της ρινοχειλικής πτυχής και υποπλασία της περιοχής των ζυγωματικών. Η υπέρχρωση και οι ρυτίδες στην επιφάνεια του δέρματος είναι χαρακτηριστικά που κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται ακόμα πιο γηρασμένο.

Ευτυχώς όμως στην εποχή μας, διαθέτουμε μια ποικιλία εργαλείων για να αναζωογονήσουμε την επιδερμίδα και να περιορίσουμε την διαδικασία της γήρανσης του προσώπου. Οι πιο κοινές μη χειρουργικές επιλογές αντιμετώπισης που χρησιμοποιούνται στην κοσμητική ιατρική είναι η μεσοθεραπεία, το Botox, τα fillers με υαλουρονικό οξύ και τα χημικά peelings. Οι μη χειρουργικές μέθοδοι έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, διότι παίρνουν πολύ λιγότερο χρόνο, αποφεύγεται όλη εκείνη η διαδικασία που απαιτεί ένα χειρουργείο και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κλείστε τώρα ένα ραντεβού ενημέρωσης


Ιστορία των νημάτων

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική αναζοπύρωση του ενδιαφέροντος για το λίφτινγκ με νήματα παγκοσμίως. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι και ασθενείς και ιατροί αναζητούν αξιόπιστες θεραπείες για την αναζωογόνηση του προσώπου και επιθυμούν να επωφεληθούν από τις όλο και περισσότερες χρήσιμες ιδιότητες που αποκαλύπτεται ότι διαθέτουν τα νήματα ανόρθωσης.

Τα νήματα παρουσιάστηκαν στην αγορά ως μια εναλλακτική απέναντι στην καθαρά επεμβατική διαδικασία του χειρουργικού lifting, λόγω του μικρότερου χρόνου αποθεραπείας και του συγκριτικά μειωμένου κόστους. Ο Ρώσος χειρουργός Δρ. Marlen Sulamanidze ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την χρήση του αγκαθωτού νήματος ραφής για την ανύψωση των ιστών του προσώπου, στα τέλη της δεκαετίας του 90. Παραλλαγές αυτών των ανυψωτικών ραφών, όπως είχαν ονομαστεί τότε (APTOS), χρησιμοποιούνται και σήμερα. Η διαδικασία περιλαμβάνει αρχικά την τοποθέτηση οδοντωτών νημάτων τύπου COG κατά μήκους μιας επιλεγμένης τροχιάς. Αφού ασφαλιστούν και περικοπούν στο σημείο εισόδου τους, τα νήματα στην συνέχεια τεντώνονται για να ανυψώσουν το δέρμα.

Είναι αλήθεια πως το lifting με νήματα αντιμετωπίζεται με έναν βαθμό καχυποψίας από ορισμένους ιατρούς στην κοσμητική ιατρική. Το 2005 ο FDA έδωσε αρχικά την έγκρισή του, την οποία εν συνεχεία απέσυρε λόγω επεμβατικών επιπλοκών που παρουσιάστηκαν. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Η πρόοδος της τεχνολογίας και των ερευνών μας έδωσε πλέον την δυνατότητα να διαθέτουμε πληθώρα καινούργιων, ασφαλών προϊόντων. Πλέον τα νήματα, όταν τοποθετούνται σωστά, συνδέονται μόνο με σπάνιες και ασήμαντες επιπλοκές.

  • Τα νήματα ΔΕΝ τοποθετούνται σε τυχαίες γραμμές στο πρόσωπο

  • Σε κάθε ΣΩΣΤΗ εφαρμογή πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν κρίσιμοι ανθρωπομετρικοί δείκτες, διαφορετικοί για κάθε πρόσωπο

  • Κύριος παράγοντας ενός ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ αποτελέσματος είναι ο αριθμός 'φ' γνωστός και ως χρυσή τομή, ή χρυσός λόγος, αριθμός που διέπει ολόκληρο το σύμπαν

  • Χρειάζεται το έμπειρο μάτι ενός πεπειραμένου ιατρού και φωτογραφικές μετρήσεις για μια ΣΩΣΤΗ εφαρμογή νημάτων

Φωτογραφία προσώπου με γραμμές χρυσού λόγου

Είδη νημάτων και Εφαρμογή

Φωτογραφία ενός μονόινου και ενός cog νήματοςΤα νήματα χωρίζονται σε δύο γενικές κατηγορίες: Την κατηγορία των νημάτων που χρησιμοποιείται για την αναζωογόνηση του δέρματος με εκείνη που χρησιμοποιείται για την ανύψωση/ανόρθωση του δέρματος. Τα νήματα που προκαλούν αναζωογόνηση λειτουργούν βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο του δέρματος. Είναι μονόινα νήματα που εισάγονται στο χόριο σε σχηματισμό πλέγματος. Συνήθως χρησιμοποιούνται από 10-120 νήματα την φορά, ανάλογα με τις ενδείξεις του κάθε περιστατικού. Τοποθετούνται σε βελόνες τύπου 25G-31G και εξ’ αιτίας της ίσης και λείας επιφάνειάς τους μόλις εισέλθουν μέσα στο δέρμα αρχίζουν να διπλώνουν πάνω στην κορυφή της βελόνας αποκτώντας έναν σχηματισμό τύπου «V». Σε αυτήν την μορφή παραμένουν μέσα στο δέρμα.

Σχηματική αναπαράσταση βιολογικής διαδικασίας σύσφιξης με νήματα

Το υλικό κατασκευής τους είναι συνήθως η πολυδιοξανόνη (PDO), ένα ασφαλές υλικό που χρησιμοποιείται στα χειρουργικά ράμματα εδώ και δεκαετίες. Με την εισαγωγή του νήματος διαφαίνεται και μια ήπια αλλά άμεση ανύψωση του δέρματος.

Κοντινή απεικόνιση ενός cog νήματος ανόρθωσης
Τα ανυψωτικά νήματανήματα ανόρθωσης) χαρακτηρίζονται είτε ως οδοντωτά (COG), είτε ως ακιδωτά (barbed) και η λειτουργία τους είναι να ανυψώνουν το δέρμα μηχανικά. Ο αριθμός που χρησιμοποιείται ποικίλει μεταξύ ενός μέχρι πέντε για κάθε πλευρά, ανάλογα με την μορφή του περιστατικού. Είναι λοιπόν προφανές ότι έχει σημασία η χρήση του σωστού τύπου νήματος. Μόνο το έμπειρο μάτι ενός γιατρού με μεγάλη κλινική εμπειρία σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα κάθε προσώπου μπορεί να αποφασίσει αν αυτό που απαιτείται είναι η ανύψωση ή η αναζωογόνηση του δέρματος.


Συνδυαστικές θεραπείες

Είναι καλύτερα να αντιμετωπίζουμε το lifting με νήματα σαν μια συνδυαστική διαδικασία με άλλες μη χειρουργικές παρεμβάσεις, παρά σαν μια απλή εναλλακτική του χειρουργείου. Τα νήματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μετεγχειρητική θεραπεία στους ασθενείς εκείνους που θέλουν να προβούν σε μια επιπλέον ανύψωση του δέρματος, δίχως να επιθυμούν κάνουν κι άλλη εγχείρηση.

Φωτογραφία Προσώπου πριν και μετά από συνδυαστική θεραπεία αντιγήρανσης

Όποτε κρίνεται απαραίτητο, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, οι διαφορετικοί τύποι νημάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά. Είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλες θεραπευτικές μεθόδους. Για παράδειγμα, η χρήση νημάτων COG σε συνδιασμό με fillers υαλουρονικού οξέως θα αποδώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν στόχος είναι να επιτευχθούν οι σωστές ογκομετρικές αλλαγές. Τα νήματα σε συνδυασμό με τον μικροβελονισμό (microneedling) και υλικά μεσοθεραπείας, μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιφανειακές ρυτίδες πιο αποτελεσματικά, καθώς έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη σύσφιξη του δέρματος. Ζητήματα όπως η περίσσεια δέρματος και οι ογκομετρικές αλλαγές δύσκολα αντιμετωπίζονται μόνο με νήματα, παρ’ όλο που πολλαπλά μονόινα νήματα μπορούν να επιφέρουν σύσφιξη σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Ενδεικτικές θεραπείες

Στην περίπτωση που ένας ασθενής στοχεύει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας του και δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, η θεραπεία με νήματα μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική εναλλακτική. Τα σπειροειδή νήματα, για παράδειγμα, είναι πολύ χρήσιμα για τις περιοχές των ζυγωματικών, τις ρινοχειλικές ρυτίδες και τις ρυτίδες πικρίας (μαριονέτες). Τα σπειροειδή νήματα είναι και αυτά μονόινα νήματα που εφάπτονται γύρω από την βελόνα εισαγωγής, αποκτώντας έτσι ένα ελικοειδές σχήμα. Η δράση τους ενυδατώνει την επιδερμίδα και διεγείρει το κολλαγόνο στο δέρμα, όπως και ο τύπος υαλουρονικού οξέως που χρησιμοποιείται γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στην περίπτωση που ένας ασθενής έχει ήδη προβεί σε χρήση filler υαλουρονικού οξέως για ανύψωση του δέρματος και επιθυμεί περαιτέρω ανύψωση, δεν θα πρέπει να επαναλάβει την ίδια θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση τα COG νήματα μπορούν να αποτελέσουν την κατάλληλη λύση.

Γιατί σε εμάς;

  • Εφαρμογή από εκπαιδευτές χειρουργούς με τεράστια κλινική εμπειρία!

  • Ολοκληρωμένη πρόταση συνδυαστικών θεραπειών για βέλτιστο αποτέλεσμα!

  • Εξατομικευμένη λεπτομερής αξιολόγηση πριν τη θεραπεία!

  • Ανθρωπομετρικές μετρήσεις και φωτογραφική ανάλυση πριν τη θεραπεία!

  • Παρακολούθηση και Υποστήριξη μετά την θεραπεία!

  • Κορυφαία ποιότητα υλικών!

Κλείστε τώρα ένα ραντεβού ενημέρωσης

Σας παρακαλούμε ενημερώστε μας για το ραντεβού που επιθυμείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα για να έχετε την βέλτιστη εξυπηρέτηση!
Σας ευχαριστούμε.

Το Ωράριο Λειτουργίας μας είναι: 9:00πμ – 9:00μμ